Skip to the main content
Stap 3

Voorschrijven

Na het voltooien van stap 0 Voorbereiding, wordt in de Kickstart stap 3 geïmplementeerd. Deze pagina biedt je  inzicht in stap 3: Voorschrijven. De stap Voorschrijven bestaat uit meerdere processtappen met bijbehorende afspraken (besluiten kernteams), die hier verder worden toegelicht.

Resultaat na implementatie

De voorschrijver zorgt voor de medicatieafspraak richting de apotheker met of zonder verstrekkingsverzoek. De medicatieafspraak bevat mogelijk ook de reden van voorschrijven en indien relevant bevat het voorschrift informatie over nierfunctie, lengte en gewicht. Informatie over voorschrijven, inclusief stoppen en wijzigen van medicatie, is beschikbaar voor zorgverleners en patiënt. Vanaf deze stap zijn medicatieoverzicht en medicatiebewaking gebaseerd op medicatieafspraak en logistieke verstrekkingen.

Hoe neem je stap 3 Voorschrijven in gebruik?

Deze pagina is gericht op de zorgprocesafspraken die gemaakt zijn voor stap 3 Voorschrijven. Er kunnen per sector aanvullende uitwerkingen zijn voor de implementatie voor stap 3 voorschrijven. In de contextschets worden de algemene acties benoemd om te komen tot een goede implementatie.

Wat levert stap 3 Voorschrijven mij op?

Wat levert het de zorgketen en mij als voorschrijver, apotheker of toediener op, wat moet ik ervoor doen en hoe neem ik deze stap in gebruik?
Bekijk per rol wat stap 3 Voorschrijven voor jou betekent en de zorgketen betekent.
Wil je een overzicht van alle stappen en rollen, bekijk dan de factsheet Zorgaanbieder: Wat kan ik verwachten van Medicatieoverdracht.

De processtappen

De stap Voorschrijven bestaat uit 7 processtappen met bijbehorende afspraken (besluiten kernteams). Deze procestappen zijn niet rol-specifiek uitgewerkt.
Onderstaand vind je per processtap een toelichting:

Vragen of meer weten?

Contact

Het programmabureau is bereikbaar op werkdagen van 8.30 - 17.00 uur via 070 - 317 34 70.
Of maak gebruik van het contactformulier op deze pagina.

Deelnemen aan het

programma Medicatieoverdracht?

Contactformulier

Vraag of opmerking

Ga naar boven

Volg ons