Skip to the main content
Met medicatieoverdracht dragen wij bij aan veilige zorg

Dat lukt alleen samen

Medicatieoverdracht in de keten

Welkom op de informatiepagina voor softwareleveranciers. Het programma Medicatieoverdracht werkt aan goede, complete elektronische overdracht van medicatiegegevens. Voor een actueel en compleet medicatie-overzicht voor iedere zorgverlener en iedere patiënt. We ondersteunen leveranciers om zo efficiënt mogelijk de informatiestandaarden Medicatieproces 9, Labwaarden voor medicatie en Contra-indicaties en Overgevoeligheden voor elektronische overdracht van medicatiegegevens in te kunnen bouwen. Hierbij werken we aan het verder uitbreiden van het digitaal receptenverkeer, het digitaal beschikbaar hebben van een actueel en compleet medicatieoverzicht en het digitaliseren van de toedienlijst.

Ondersteuning tijdens bouw- en ontwikkeltraject

Jouw persoonlijke begeleiding start bij het Validatieloket. Dit loket begeleidt je bij de veranderingen die doorgevoerd moeten worden in de software en/of werkprocessen, het zorgt voor hulpmiddelen om deze veranderingen te testen en het valideert de software. Via het aanmeldformulier kun je je aanmelden voor een (digitaal) intakegesprek.

Ben je nog niet zo ver met de voorbereiding, maar ben je wel geïnteresseerd? Geef dit alvast aan via dit formulier. Wij nemen contact met je op en voorzien je van de beschikbare informatie.

Kickstart
Op dit moment zijn we bezig met de Kickstart. Tijdens deze periode wordt met een beperkt aantal leveranciers en zorgaanbieders de informatiestandaard Medicatieproces 9 in samenhang met de richtlijn ‘Overdracht van medicatiegegevens in de keten’ in de praktijk getoetst.

Alle informatie en documentatie die beschikbaar is voor ondersteuning tijdens het bouw- en ontwikkeltraject is hier te vinden. Houdt er rekening mee dat deze documentatie gedurende de Kickstart kan veranderen.

Heb je vragen? Je kan jouw vragen stellen per mail of via het contactformulier onderaan deze pagina.

 

In 6 processtappen naar validatie

Het programma begeleidt softwareleveranciers in zes stappen van aanmelding bij het Validatieloket tot de eerste ingebruikname(s) bij klanten. Aan het einde van deze stappen heeft de softwareleverancier met minimale inspanning en maximaal resultaat aangetoond dat de informatiestandaarden goed zijn ingebouwd én medicatiegegevens correct uitgewisseld kunnen worden.

Toelichting en documenten
Zie hieronder per processtap een toelichting.

Samen bijdragen aan veilige zorg

Medicatie-incidenten

50% vermijdbaar

Wekelijks worden in Nederland meer dan 1.200 mensen in het ziekenhuis opgenomen door medicatie-incidenten. Bijna de helft daarvan is vermijdbaar!

Efficiënte overdracht

tijd voor zorg

Complete, goede elektronische overdracht van medicatiegegevens vervangt tijdrovende administratie. Het geeft meer ruimte voor goede zorg.

Veilige zorg

dat doen we samen

10 Zorgsectoren met daarin 16.000 zorgorganisaties maken afspraken over medicatiegegevens uitwisselen binnen het hele netwerk rondom een patiënt.

Meer over medicatieoverdracht

Vragen of meer weten?

Contact

Het programmabureau is bereikbaar op werkdagen van 8.30 - 17.00 uur via 070 - 317 34 70.
Of maak gebruik van het contactformulier op deze pagina.

Deelnemen aan het

programma Medicatieoverdracht?

Contactformulier

Vraag of opmerking

Ga naar boven

Volg ons