Skip to the main content
Stap 4

Verificatie en gebruiken

Deze pagina geeft je inzicht in stap 4: Verificatie en gebruiken. De stap Verificatie en gebruiken bestaat uit meerdere processtappen met bijbehorende afspraken (besluiten kernteams), die hier verder worden toegelicht.

Resultaat na implementatie

Zorgverleners maken een risico-inschatting of de medicatiegegevens gecontroleerd moeten worden. Deze medicatieverificatie wordt vastgelegd met medicatiegebruik. Medicatiegebruik maakt inzichtelijk hoe de patiënt de medicatie gebruikt in relatie tot de gemaakte afspraak. Ook kan de zorgverlener zelfzorgmedicatie en/of medicatie uit het buitenland vastleggen als medicatiegebruik. Vanaf deze stap zijn medicatieoverzicht en medicatiebewaking mede gebaseerd op medicatiegebruik.

Hoe neem je stap 4 Verificatie en gebruiken in gebruik?

Deze pagina is gericht op de zorgprocesafspraken die gemaakt zijn voor stap 4 Verificatie en gebruiken. Er kunnen per sector aanvullende uitwerkingen zijn voor de implementatie voor stap 4 Verificatie en gebruiken. In de contextschets zijn algemene acties benoemd om te komen tot een goede implementatie.

Wat levert stap 4 Verificatie en gebruiken mij op?

Wat levert het de zorgketen en mij als voorschrijver, apotheker of toediener op, wat moet ik ervoor doen en hoe neem ik deze stap in gebruik?
Bekijk per rol wat stap 4 Verificatie voor jou en voor de zorgketen betekent.
Wil je een overzicht van alle stappen en rollen, bekijk dan de factsheet Zorgaanbieder: Wat kan ik verwachten van Medicatieoverdracht.

De processtappen

De stap Verificatie en gebruiken bestaat uit 6 processtappen met bijbehorende afspraken (besluiten kernteams). Deze processtappen zijn niet rol-specifiek uitgewerkt.
Onderstaand vind je per processtap een toelichting.

Vragen of meer weten?

Contact

Het programmabureau is bereikbaar op werkdagen van 8.30 - 17.00 uur via 070 - 317 34 70.
Of maak gebruik van het contactformulier op deze pagina.

Deelnemen aan het

programma Medicatieoverdracht?

Contactformulier

Vraag of opmerking

Ga naar boven

Volg ons