Skip to the main content
Programma medicatieoverdracht

Informatie deelnemen

Zorgaanbieder

Deelname aan het programma verloopt via de sector(en). In welke zorgsector(en) is jouw organisatie actief of werk je zelf?
Bezoek desbetreffende sectorpagina. Hier vind je de contactpersoon en de contactgegevens die je nodig hebt.

Wat kun je nu al doen?

Zet medicatieoverdracht op de agenda
Zet het onderwerp medicatieoverdracht alvast op de agenda in je zorgorganisatie. Maak iemand verantwoordelijk voor het volgen van de ontwikkelingen. Zet het ook op de agenda in jouw regionale of ketensamenwerking. Gegevensuitwisseling doe je immers per definitie samen.
Ben je aangesloten bij een RSO of regionaal samenwerkingsverband? Zij volgen het programma Medicatieoverdracht actief en kunnen helpen.

Vraag je leverancier naar de implementatiedatum
Vraag aan je softwareleverancier wanneer zij digitale medicatieoverdracht implementeren. Alle leveranciers zijn in meer of mindere mate betrokken bij het programma Medicatieoverdracht. Het helpt als ook vanuit klanten duidelijk wordt dat er vraag is naar het inbouwen van de nieuwe standaarden.

Zoek contact met je sectorteam Medicatieoverdracht
De sectoren zijn onderdeel van het programma en kunnen je meer vertellen over de stand van zaken, de afspraken en betekenis van het programma medicatieoverdracht voor jouw sector. Contactgegevens vind je hier.

Lees het implementatiehandboek op de website
In het implementatiehandboek vind je een aantal tools om je voor te bereiden op de implementatie. Maar ook alle procesafspraken die door de sectoren gezamenlijk zijn gemaakt over medicatieoverdracht in de keten staan erin. Zo krijg je een beeld van wat het gaat betekenen in de praktijk.

Ga aan de slag met randvoorwaarden
Ga samen met je softwareleverancier alvast aan de slag met het invullen van de randvoorwaarden voor digitale gegevensuitwisseling. Denk aan: aansluiten op het Landelijk Schakelpunt (LSP) en overige voorzieningen zoals ZORG-AB en toestemmingsvoorziening Mitz. Kijk op vzvz.nl/diensten voor meer informatie. In de Kickstart Medicatieoverdracht is overigens gekozen voor het LSP als infrastructuur. In de toekomst is uitwisseling via een andere infrastructuur wellicht ook mogelijk.

Blijf op de hoogte
Zorg dat je op de hoogte blijft van de ontwikkeling van het programma. Meld je aan voor de nieuwsbrief op de website of volg het programma op LinkedIn. Vragen? Mail naar contact@medicatieoverdracht.nl.

Softwareleverancier

Vul het aanmeldformulier in voor deelname of neem voor meer informatie over het programma contact op met het programmabureau.

Vragen of meer weten?

Contact

Het programmabureau is bereikbaar op werkdagen van 8.30 - 17.00 uur via 070 - 317 34 70.
Of maak gebruik van het contactformulier op deze pagina.

Deelnemen aan het

programma Medicatieoverdracht?

Contactformulier

Vraag of opmerking

Ga naar boven

Volg ons