Skip to the main content

Zorgveld verbaasd over uitstel financiering Kickstart

Zorgprofessionals zijn verbaasd over het nog niet vrijgeven van de financiering voor de Kickstart Medicatieoverdracht in de VWS-begroting voor 2022 die op Prinsjesdag is gepresenteerd. De consequenties zijn significant: door vertraging blijven de 27.000 vermijdbare medicatie-gerelateerde ziekenhuisopnamen per jaar langer bestaan en wordt de patiëntveiligheid niet vergroot.

De 24 koepelorganisaties die betrokken zijn bij het programma Medicatieoverdracht zijn direct in actie gekomen en hebben een brandbrief geschreven aan de vaste Kamercommissie voor VWS. De belangrijkste vraag die zij hebben, is wanneer het budget wordt vrijgegeven zodat de Kickstart kan beginnen. Op 26 oktober wordt de programmabegroting van VWS behandeld in de Tweede Kamer.

De koepelorganisaties vertrouwen op een snelle vrijgave van de financiering. Zij voelen zich hierbij gesteund door de Kamerbrief over de voortgang van het algemeen geneesmiddelenbeleid waarin voormalig minister Van Ark (Medische Zorg en Sport) op 12 februari 2021 schreef dat wordt begonnen met de Kickstart. Medicatieoverdracht wordt in deze brief als vlaggenschip benoemd. Ondertussen werkt de zorg hard door aan het mogelijk maken van digitale uitwisseling van medicatiegegevens tussen alle zorgverleners en met de patiënt.

Lees de brief aan de vaste Kamercommissie voor VWS hier.

Ga naar boven

Volg ons