Skip to the main content

Succesvolle gegevensuitwisseling in Asten, Zoetermeer en Utrecht

Regio Utrecht | Openbare farmacie, Patiënt en cliënt

In Asten, Zoetermeer en Utrecht zijn voor het eerst gezondheidsgegevens tussen zorgverleners en de persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) van de patiënt uitgewisseld op de MedMij-manier. MedMij staat voor veilige en vertrouwde gegevensuitwisseling. Een aantal geselecteerde patiënten kan nu medicatie-gegevens van hun apotheek ophalen in een PGO. Deze gegevensuitwisseling is onderdeel van de zogenoemde gecontroleerde livegangen van MedMij. Bij deze gecontroleerde livegangen gaat het om het uitwisselen van medicatiegegevens van apothekers naar een persoonlijke gezondheidsomgeving.

Apotheker Chaandeni Ramesar: “Als apotheker vind ik het belangrijk dat mijn patiënten toegang hebben tot hun eigen gegevens. Toen ik de kans kreeg om dit mijn patiënten aan te bieden, heb ik deze kans met beide handen aangegrepen. Tot nu toe kon ik alleen een uitgeprinte lijst van hun medicatie-overzicht meegeven. Nu kunnen ze dat overzicht zelf veilig en digitaal ophalen. Dat is heel handig en heeft veel voordelen. Zo kan een patiënt zelf makkelijk controleren of het overzicht nog wel actueel is en heeft hij altijd zijn overzicht bij de hand.”

De heer Rutting is de allereerste Utrechter die zijn medicatiegegevens op deze manier kan inzien en beheren. “Ik gebruik behoorlijk wat medicijnen en voor mij is het erg nuttig om een overzicht te hebben. Ik zag bijvoorbeeld al dat er een medicijn in de lijst staat dat ik niet meer gebruik. Dat heb ik meteen doorgegeven aan de apotheker, zodat er geen fouten kunnen worden gemaakt in de toekomst.”

Ga naar boven

Volg ons