Skip to the main content

Validatieloket live

Sinds 8 maart is het Validatieloket live. Bij het Validatieloket kunnen softwareleveranciers terecht die aan de slag gaan met het implementeren van de informatiestandaarden voor medicatieoverdracht.

Sinds 8 maart is het Validatieloket live. Bij het Validatieloket kunnen softwareleveranciers terecht die aan de slag gaan met het implementeren van de informatiestandaarden voor medicatieoverdracht: Medicatieproces 9, Labwaarden voor medicatie en Contra-indicaties en Overgevoeligheden. Het Validatieloket ondersteunt deze leveranciers tijdens het proces van inbouwen van de standaarden, het correct aansluiten op de infrastructuur en het inhoudelijke en technisch testen ter voorbereiding op validatie. Daarna volgt een toetsmoment waarbij de leverancier zijn validatiekeurmerk krijgt om te starten met de implementatie bij zorgaanbieders.

Softwareleveranciers hebben hiermee één loket dat hen in dit hele implementatietraject begeleidt waardoor zij zo efficiënt mogelijk maximaal resultaat kunnen behalen. In het Validatieloket werken mensen van Nictiz, VZVZ en het programma Medicatieoverdracht samen. Ben je softwareleverancier en ga je aan de slag met het programma Medicatieoverdracht? Meld je dan aan bij het Validatieloket.

Ga naar boven

Volg ons