Skip to the main content

Bericht uit de sector GGZ | Digitale lunchsessie

Geestelijke gezondheidszorg (GGZ)

Op donderdag 14 december 2023 organiseert de Nederlandse ggz van 12.30-13.00 uur een digitale lunchsessie ‘Wat moet je weten over toestemming bij elektronische medicatieoverdracht’.

In het programma Medicatieoverdracht werken alle zorgsectoren samen met softwareleveranciers aan een sluitende keten voor een actuele en volledige elektronische overdracht van medicatiegegevens. In een Kickstart worden op dit moment de eerste stappen gezet in een kleine setting en naar verwachting wordt elektronische medicatieoverdracht vanaf eind 2024 breder uitgerold. Dat lijkt ver weg, maar om goed voorbereid te zijn, moet je nu al beginnen. In een serie digitale lunchsessies van een half uurtje helpen we je in de komende maanden op weg naar volledige elektronische overdracht van medicatiegegevens.

Programma tweede lunchsessie
De tweede lunchsessie voor de ggz is op donderdag 14 december van 12.30-13.00 uur. Tijdens deze bijeenkomst nemen Juliët Holtschlag van MIND en Jaimy Loppies van de Patiëntenfederatie je mee in de uitkomsten van een onderzoek onder patiënten dat zij hebben gedaan rondom het onderwerp toestemming. We gaan in deze sessie vooral in op de rol die je als zorgprofessional hebt in het meenemen van cliënten bij het geven van toestemming. De volgende lunchsessie (begin 2024) gaat dieper in op het gebruik van de toestemmingsvoorziening Mitz.

Aanmelden
Aanmelden voor donderdag 14 december kan via deze link.

Vlak voor aanvang van de lunchsessie ontvang je een mail met een Teams-vergaderlink. En deel deze uitnodiging vooral met collega’s voor wie deze bijeenkomst ook interessant kan zijn. Na afloop ontvangen alle aanmelders een e-mail met een link om de lunchsessie terug te kijken. Deelname is gratis.

In het aanmeldingsformulier kan je ons een vraag stellen. We nemen die vragen zoveel mogelijk mee in de lunchsessie. Vragen die we niet behandelen, beantwoorden we later.

Voorbereiden
Wil je je voorbereiden op deze lunchsessie? Kijk dan de eerste lunchsessie terug en bekijk de informatie op de community Medicatieoverdracht.

Heb je een vraag? Stuur een bericht.

Bron: de Nederlandse ggz

Ga naar boven

Volg ons