Skip to the main content

Kennissessie | Wat gaat er veranderen in de werkprocessen van zorgverleners door het programma Medicatieoverdracht?

In dit webinar bespreken we op hoofdlijnen hoe afspraken over medicatieoverdracht de werkprocessen in de zorg gaan veranderen. We doen dit aan de hand van een paar ‘use cases’. Ook leggen we uit waarom deze afspraken zijn gemaakt en hoe deze tot stand zijn gekomen.

23 april 2024 | 13.00 – 13.50 uur | aanmelden is niet meer mogelijk

Wat gaat er veranderen in de werkprocessen van zorgverleners door het programma Medicatieoverdracht?

Alle zorgsectoren en de sector Patiënt & cliënt hebben samen afspraken gemaakt over hoe ze digitaal medicatiegegevens met elkaar gaan uitwisselen. Doel: altijd een actueel en compleet medicatieoverzicht bij elke zorgverlener en de patiënt zelf. Dat helpt om medicatiefouten te voorkomen.

Het programma Medicatieoverdracht werkt aan het implementeren van deze afspraken. Een deel wordt ingebouwd in de software die zorgverleners gebruiken, een ander deel is vertaald in werkprocesafspraken. Dit gaat impact hebben op de werkprocessen van de zorgverleners die met medicatie te maken hebben.

In dit webinar bespreken we op hoofdlijnen hoe deze afspraken over medicatieoverdracht de werkprocessen in de zorg gaan veranderen. We doen dit aan de hand van een paar ‘use cases’. Ook leggen we uit waarom afspraken zijn gemaakt en hoe deze tot stand zijn gekomen. Daarnaast is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Deze kennissessie vindt online plaats. Deelname is gratis.

Vragen of meer weten?

Contact

Voor vragen en meer informatie is het programmabureau bereikbaar via het contactformulier op deze pagina.

Deelnemen aan het

programma Medicatieoverdracht?

Contactformulier

Vraag of opmerking

Ga naar boven

Volg ons