Skip to the main content

Zib AllergieIntolerantie open voor consultatie

De afgelopen periode heeft de werkgroep Overgevoeligheid hard gewerkt aan de zorginformatiebouwsteen (zib) AllergieIntrolerantie.

De afgelopen periode heeft de werkgroep Overgevoeligheid hard gewerkt aan de zorginformatiebouwsteen (zib) AllergieIntolerantie. Zo’n veertig wijzigingsvoorstellen zijn geformuleerd. Deze zib staat nu open voor consultatie (zibs pre-Publicatie 2021-1). Tot 7 maart 17.00 uur kun je inhoudelijk reageren op de zib AllergieIntolerantie. Heb je daartoe geen uitnodiging ontvangen en wil je wel reageren? Maak dit dan kenbaar via e-mail.

De zib AllergieIntolerantie maakt deel uit van de doorontwikkeling van informatiestandaard Contra-indicaties en Overgevoeligheden (CiO, voorheen ICA); stap 8 van het 10-stappenplan van programma Medicatieoverdracht. In die stap start de implementatie van informatiestandaard CiO. Zorgverleners kunnen dan digitaal gegevens uitwisselen over actuele contra-indicaties, overgevoeligheden inclusief aard, ernst, beleid en ernstige bijwerkingen. Contra-indicaties en overgevoeligheden wegen mee in de medicatiebewaking, die zorgverleners helpt een optimale behandeling te kiezen.

Ter info: planning van de pre-publicaties 2021 van het Zib-centrum van Nictiz.

Ga naar boven

Volg ons