Skip to the main content

Mooie mijlpaal!

Leveranciers gaan samen met zorgaanbieders en regio-organisaties Stichting Rijnmondnet en Wij zijn GERRIT van start om medicatieoverdracht in de keten te implementeren.

Zij implementeren de nieuwe informatiestandaard Medicatieproces 9 in combinatie met de richtlijn ‘Overdracht van medicatiegegevens in de keten’ in een twee jaar durende Kickstart. Dit omvat: het aanpassen van de informatiesystemen, het testen ervan en een eerste begeleide uitrol van de systemen bij de zorgaanbieders en het aanpassen van de werkprocessen van deelnemers in het samenwerkingsverband. En daarnaast het ontsluiten van informatie naar patiënten middels een PGO.

Om de landelijke implementatie zorgvuldig te laten verlopen delen de regio-organisaties hun praktijkervaring en wordt de informatiestandaard bijgesteld indien nodig. Op basis van deze testen in de praktijk, worden de puntjes op de i gezet en wordt voorbereid op de landelijke implementatie van medicatieoverdracht in de keten. Met de implementatie krijgen zorgverleners op geautomatiseerde wijze altijd een actueel en volledig medicatieoverzicht.

 

Ga naar boven

Volg ons