Skip to the main content

Nieuwe voorzitter stuurgroep programma Medicatieoverdracht

Sander Gerritsen is de nieuwe voorzitter van de stuurgroep van het landelijke programma Medicatieoverdracht in de keten. Hij volgt Sjaak De Gouw op. Gerritsen is interim-lid raad van bestuur van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Daarvoor was hij directeur van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. Sander Gerritsen: “Betere uitwisseling van medicatiegegevens tussen zorgaanbieders draagt bij aan de veiligheid van de patiënt. Als interim-directeur van het Jeroen Bosch ziekenhuis heb ik van dichtbij gezien hoe belangrijk regionale samenwerking daarbij is. Om open te staan voor elkaar en niet alleen te denken vanuit de eigen instelling. Dat is ook nodig om samen een actueel en volledig medicatieoverzicht te krijgen.”

De stuurgroep zet de koers uit van het programma Medicatieoverdracht en bewaakt de voortgang, kwaliteit en doelmatigheid. In de stuurgroep zitten naast Sander Gerritsen (onafhankelijk voorzitter) vertegenwoordigers van tien sectoren (patiënt & cliënt, ggz, gehandicaptenzorg, huisartsenzorg, medisch specialistische zorg, mondzorg, publieke gezondheid, openbare farmacie, trombosezorg, VVT) en van Zorgverzekeraars Nederland, Nictiz en VWS.

 

Foto: Martin Hols

Ga naar boven

Volg ons