Skip to the main content

Doorontwikkeling informatiestandaard Labwaarden

Huisartsenzorg, Trombosezorg, Openbare farmacie, Patiënt en cliënt

De informatiestandaarden Medicatieproces, Labwaarden ten behoeve van medicatie en CiO (Contra-indicaties en overgevoeligheden) ondersteunen de richtlijn ‘Overdracht van Medicatiegegevens in de Keten’ bij het mogelijk maken van betere uitwisseling van medicatiegegevens. In tien stappen wordt de komende jaren gewerkt naar een actueel en compleet overzicht van medicatiegegevens voor zowel zorgverlener als patiënt. 

De implementatie van de informatiestandaard Labwaarde is een van die stappen. Doel van deze informatiestandaard is dat apothekers en andere zorgverleners toegang hebben tot relevante labwaarden om deze mee te nemen in de medicatiebewaking.

Samen met zorgverleners wordt de komende periode gekeken naar een goede werkwijze. Dit gebeurt aan de hand van de uitwerking van vier usecases: de voorschrijver, de apotheker, de trombosedienst en de patiënt als aanvrager van laboratoriumwaarden. Voor deze vier usecases wordt in kaart gebracht hoe de laboratoriumwaarden beschikbaar gemaakt kunnen worden voor andere zorgverleners van de patiënt zodat zij efficiënt veilige zorg kunnen bieden.

Ga naar boven

Volg ons