Skip to the main content

Webinar | Programma Medicatieoverdracht voor bestuurders binnen de ggz

Op maandag 5 december organiseert de Nederlandse ggz van 15.00 – 16.00 uur een webinar rondom het programma Medicatieoverdracht. In een uur worden bestuurders van ggz-aanbieders bijgepraat over het programma en de veranderingen voor hun organisatie en professionals rondom medicatieoverdracht. Ook de afstemming met softwareleveranciers komt aan bod.

5 december | 15.00 – 16.00 uur | aanmelden

Het overdragen van medicatiegegevens is een foutgevoelig onderdeel van het zorgproces. Iedere week belanden er zo’n 1.200 mensen in het ziekenhuis door medicatie-incidenten. Bijna de helft daarvan is vermijdbaar als medicatiegegevens beter worden uitgewisseld. Daarnaast kost het vaak veel tijd en energie om informatie over medicatie op tijd én compleet te verkrijgen.

In het programma Medicatieoverdracht werken alle zorgsectoren samen met softwareleveranciers aan een sluitende keten voor een nauwkeurige en volledige elektronische overdracht van medicatiegegevens.

Programma webinar Medicatieoverdracht
In het webinar nemen we u mee in het programma Medicatieoverdracht, praten we u bij over de stand van zaken en vertellen we u hoe u zich op de implementatie voorbereidt. We doen dit aan de hand van 3 korte presentaties. Rondom de presentaties is voldoende ruimte voor het stellen van vragen.

15.00 uur Welkom
15.05 uur Presentatie Marja Verwoerd, programmamanager Medicatieoverdracht: ‘Wat is het programma Medicatieoverdracht?’
15.20 uur presentatie Patricia Esveld, voorzitter Raad van Bestuur Pro Persona en Jochanan Huijser, zorginhoudelijk bestuurder GGNet: ‘Wat levert het programma Medicatieoverdracht de ggz-sector op?’
15.35 uur presentatie Jeanne van Eert en Bram Paul Speelman, projectleider en strategisch adviseur van de Nederlandse ggz: ‘Een goede voorbereiding is het halve werk’
15.50 uur Vragen en afsluiting

 

Aanmelden
Aanmelden voor het webinar op maandag 5 december kan via deze link.

Vragen en meer informatie
Nu al een vraag? U kunt terecht bij Jeanne van Eert en Bram Paul Speelman.
Meer informatie over het programma Medicatieoverdracht in de sector GGZ vindt u hier.

Vragen of meer weten?

Contact

Voor vragen en meer informatie is het programmabureau bereikbaar via het contactformulier op deze pagina.

Deelnemen aan het

programma Medicatieoverdracht?

Contactformulier

Vraag of opmerking

Ga naar boven

Volg ons