Skip to the main content

Digitale lunchsessie Nederlandse ggz | ‘Hoe bereid je je voor op elektronische overdracht van medicatiegegevens’.

Op donderdag 21 september 2023 organiseert de Nederlandse ggz van 12.30-13.00 uur een digitale lunchsessie ‘Hoe bereid je je voor op elektronische overdracht van medicatiegegevens’.

In het programma Medicatieoverdracht werken alle zorgsectoren samen met softwareleveranciers aan een sluitende keten voor een actuele en volledige elektronische overdracht van medicatiegegevens. In de Kickstart worden op dit moment de eerste stappen gezet en naar verwachting wordt elektronische medicatieoverdracht vanaf eind 2024 breder uitgerold. Dat lijkt ver weg, maar om goed voorbereid te zijn, moet je nu al beginnen. In een serie digitale lunchsessies van een half uurtje helpen we je in de komende maanden op weg naar volledige elektronische overdracht van medicatiegegevens.

Programma eerste lunchsessie
De eerste lunchsessie is op donderdag 21 september van 12.30-13.00 uur. Tijdens deze bijeenkomst vertelt Jeanne van Eert, sectorprojectleider voor de ggz, hoe je je organisatorisch voorbereidt op digitale medicatieoverdracht. Jan Noordermeer, implementatieadviseur voor de ggz van VZVZ, neemt je mee in de technische kant van het verhaal. Doel van de sessie is om je op hoofdlijnen inzicht te geven in het proces. We geven je handvatten om vervolgstappen te zetten. Belangrijke thema’s die we aanraken, worden in vervolgsessies verder uitgediept.

Aanmelden
Aanmelden voor donderdag 21 september kan vanaf nu via deze link.

Vlak voor aanvang van de lunchsessie ontvang je van ons een mail met een Teams-vergaderlink. En deel deze uitnodiging vooral met collega’s voor wie deze bijeenkomst ook interessant kan zijn. Na afloop ontvangen alle aanmelders een e-mail met een link om de lunchsessie terug te kijken.

In het aanmeldingsformulier kan je ons een vraag stellen. We nemen die vragen zoveel mogelijk mee in de lunchsessie. Vragen die we niet behandelen, beantwoorden we later.

Voorbereiden
Wil je je voorbereiden op deze lunchsessie? Kijk dan het webinar van december vorig jaar terug en bekijk de informatie op de community Medicatieoverdracht.

Heb je een vraag? Stuur een bericht.

 

Bron: de Nederlandse ggz

Vragen of meer weten?

Contact

Voor vragen en meer informatie is het programmabureau bereikbaar via het contactformulier op deze pagina.

Deelnemen aan het

programma Medicatieoverdracht?

Contactformulier

Vraag of opmerking

Ga naar boven

Volg ons